Power BI pienissä ja keskisuurissa yrityksissä

Business Intelligence (BI) on malli, jossa isosta määrästä dataa muovataan tietoa, joka auttaa yrityksiä tekemään parempia päätöksiä. BI-työkaluista, kuten Power BI:stä, on tullut viime vuosina yhä suositumpia keskisuurten yritysten keskuudessa. Power BI:n avulla yritykset voivat helposti analysoida ja visualisoida tietoa ja ymmärtää paremmin toimintaansa, asiakkaitaan sekä markkinatrendejä. Tässä artikkelissa tutkimme, kuinka pienet ja keskisuuret yritykset voivat hyödyntää Power BI:tä liiketoimintansa hallinnassa.

 

Mikä on Power BI?

Power BI on Microsoftin tajoama palvelu yritysten analytiikkatarpeisiin. Se tarjoaa helppokäyttöisen käyttöliittymän interaktiivisille raporteille. Power BI voi muodostaa yhteyden useisiin eri tietolähteisiin, kuten Excel-laskentataulukoihin, moniin tietokantoihin ja pilvipohjaisiin tietopalveluihin. Sen avulla yritykset voivat helposti luoda raportteja, dashboardeja sekä suorituskykymittareiden (KPI) seurantaa.

Miksi valita Power BI?

On monia syitä, miksi keskisuurten yritysten pitäisi käyttää Power BI:tä liiketoimintansa hallintaan. Joitakin näistä syistä ovat:

Helppokäyttöisyys: Power BI:ssä on erinomainen käyttöliittymä, jonka avulla myös ei-teknisten käyttäjien on melko helppoa luoda raportteja ja kuvaajia. Lisäksi raporttien teko ja muokkaus käy nopeasti.

Joustavuus: Power BI voi muodostaa yhteyden useisiin eri tietolähteisiin, mikä tekee sen integroimisesta olemassa oleviin järjestelmiin ja tietolähteisiin erittäin helppoa.

Reaaliaikaisuus: Power BI tarjoaa reaaliaikaisen kuvan yrityksen liiketoiminnasta. Tämä helpottaa sekä nopeuttaa tietoon perustuvaa päätöksentekoa. Tieto on automaattisesti saatavilla, eikä sitä tarvitse laskea aina itse.

Kustannustehokkuus: Power BI on kustannustehokas verrattuna muihin BI-työkaluihin, joten se on houkutteleva vaihtoehto keskisuurille yrityksille. Voit lukea lisää Power BI:n hinnoittelusta esimerkiksi täältä.

Muokattavuus: Power BI on erinomaisesti muokattavissa yrityksen tarpeisiin. Power BI:n valmiiden kuvaajien lisäksi Power BI:hin on mahdollista rakentaa myös omia kuvaajia (vain mielikuvitus on rajana).

Esimerkkejä Power BI:n hyödyntämisestä

Pienet ja keskisuuret yritykset voivat käyttää Power BI:tä useilla tavoilla saadakseen arvokasta tietoa liiketoiminnastaan ja ohjatakseen sitä tietoon perustuen. Seuraavaksi haluamme esitellä lyhyitä konkreettisia esimerkkejä, joissa jo pieni tai keskisuuri yritys voi hyötyä Business intelligencesta Power BI:ta hydöyntäen:

  1. Myynnin ja tuoton analysointi: Power BI:n avulla voidaan helposti analysoida yrityksen myyntitietoja. Tämä voi auttaa yrityksiä ymmärtämään, mitkä tuotteet tai palvelut ovat kannattavimpia, sekä tunnistaa kasvumahdollisuuksia. Toisaalta yritys voi tunnistaa myös tulosta vähentäviä asioita ja puuttua niihin nopeammin.
  2. Asiakasanalyysi: Power BI:tä voidaan hyödyntää asiakastietojen, kuten väestötietojen, ostohistorian ja asiakaspalautteen, analysointiin. Tämä voi auttaa yrityksiä tunnistamaan asiakkaiden mieltymyksiä sekä käyttäytymistä, joiden avulla luodaan parempi mahdollisuus asiakkaiden sitouttamiseen ja säilyttämiseen. Ostoskorianalyysi sekä asiakkaan arvon määrittäminen ovat hyviä esimerkkejä BI-analyysista.
  3. Talousraportointi: Power BI on hyödyllinen työkalu talousraporttien visualisointiin. Näihin lukeutuvat esimerkiksi taseet, tuloslaskelmat ja kassavirtalaskelmat. Visuaaliset kuvaajat auttavat yrityksiä seuraamaan taloudellista suorituskykyä ja tunnistamaan kehittämiskohteita.
  4. Varastonhallinta: Power BI:n avulla voidaan analysoida varastotietoja, kuten varastotasoa sekä varaston kiertokulkua. Yritykset voivat hallinnoida paremmin varastotasojaan sekä vähentää näin ollen hävikkiä.
  5. Toiminnan tehokkuus: Power BI:ssä on helppo seurata toiminnan tehokkuuteen liittyviä keskeisiä suorituskykyindikaattoreita (KPI), kuten tuotantotehoa, toimitusaikoja ja laadunvalvontaa. Tämän avulla yritykset voivat nopeasti ja vaivatta luoda tilannekuvan ja tehdä mahdollisia korjausliikkeitä ennen kuin on liian myöhäistä.
  6. Asiakasviestintä: Power BI:n avulla pienet ja keskisuuret yritykset voivat myös helposti toteuttaa uskottavaa asiakasviestintää tai jopa BI raportointipalvelua asiakkailleen. Selkeä ja reaaliaikainen viestintä kasvattaa yrityksen arvostusta.

Johtopäätökset

Business intelligence soveltuu erinomaisesti myös pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka haluavat johtaa liiketoimintaansa tiedolla. Power BI:n helppokäyttöinen ja joustava käyttöliittymä tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun, jolla jokainen yritys pääsee hyvin Business intelligence -maailman alkuun.

Tarvitsetko apua alkuun pääsemisessä?

Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse. Power BI:n helppokäyttöisyydestä huolimatta opetteleminen vie aikaa ja se on aina pois sinun ydinosaamisestasi.

Me puhumme sekä IT:tä että bisnestä. Eli toisin sanoen toimimme yritysten datatulkkeina. Autamme sinua mielellämme alkuun pääsemisessä tai koko raportoinnin toteutuksessa.

Tervetuloa tehokkaan johtamisen maailmaan. Ota yhteyttä ja jutellaan!

Yhteystiedot
Ota yhteyttä
Contact Form
Scroll to Top